Все по-често представители на няколко поколения се събират в едно работно място.

...
Все по-често представители на няколко поколения се събират в едно работно място.
Коментари Харесай

На 27.09 започва кампанията за имунизиране на възрастните хора срещу грип и COVID

Все по-често представители на няколко поколения се събират в едно работно място. Това каза в ефира на предаването " Твоя ден " по NOVA NEWS журналистът Сияна Савова.

Според нея разломът между другите генерации е най-много цифров. „ Едните хора са аналогови, а другите - цифрови. Всеки се пробва да бъде в крайник с времето, а разминаванията идват от другите показа за заплата и метод на работа ”, сподели Савова. Според нея би трябвало да има баланс в връзката, а работодателите да си дадат сметка, че занапред ще работят с по-възрастен личен състав.

Според Георги Първанов от Българската конфедерация по заетостта ще се следи преквалификация. Ще има стажанти пенсионери, които на 55-60 години ще учат нова специалност, а това ще изисква нахлуване в цифровите умения.

„ Един от новите явления, който се следи в света и навлиза в България, е „ сребърно предприемачество ”. Това е голям растеж на хора на 55-60 години, които започват нов бизнес. Влизат в стартъпи, стартират нещо свое ”, коментира Първанов.

Според него мениджмънта на фирмите би трябвало да се приспособява към новата обстановка - четири поколения на едно място. „ Важно е да се търси баланс. Да намерим най-хубавото от всяка възраст и да го използван в бизнеса ”, добави той.

По отношение пазара на труда Георги Първанов посочи, че безработицата продължава гладко да се покачва и се очаква до края на годината да доближи 7%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР